Ser Gouda w kawałku
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato, substancja konserwująca – azotan potasu, stabilizator – chlorek wapnia.
Ser Cheddar
[usr 5.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna.
Ser Morski
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca – azotan potasu, barwnik annato.
Mazdamer
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca – lizozym, barwnik annato.
Ser sokół w kawałku
[usr 0.5] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato, kultury bakterii.
Ser Edamski
[usr 2.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato.
Rolada Ustrzycka
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca – azotan potasu, barwnik annato.
Ser wiórki Ementaler + Gouda
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwujące – azotan potasu, lizozym (wytwarzany z jaj), barwnik annato.
Jak widać, czy w kostkach, czy w plastrach, czy nawet starty. Trzeba uważać i czytać.