Sosy włoskie
Sos Arrabbiata
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: pomidory (wyprodukowano z 125 g pomidorów / 100 g produktu), przeciery z: papryki 5,5%, czosnku i pietruszki, skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, sól, cukier, przyprawy (między innymi chili mielone 0,05%), zioła, naturalny aromat.
Sos Basilico
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: pomidory (wyprodukowano z 158 g pomidorów / 100 g produktu), cebula, cukier, sól, skrobia kukurydziana, olej słonecznikowy, przyprawy, zioła ( w tym bazylia suszona (0,17%)), woda.
Sos Puttanesca
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: pomidory 67%, woda, oliwki zielone 4,8%, cebula, koncentrat pomidorowy 3%, oliwki czarne 2,7%, kapary 1,5%, oliwa z oliwek, skrobia kukurydziana, przecier z pietruszki, cukier, sól, przecier z czosnku, zioła.
Sosy klasyczne
Sos boloński
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: pomidory (109 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), woda, warzywa (cebula 5%, marchew 3%), przecier z czosnku (3%), przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, olej rzepakowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, koncentrat czarnej marchwi, przyprawy, zioła, aromaty, ekstrakt czosnku. Może zawierać śladowe ilości selera pochodzące z linii produkcyjnej.
Sos chiński
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: warzywa (cebula 9%, pędy bambusa 2%, seler naciowy 2%, kiełki fasoli mung 2%, grzyby mun 0,38%, marchew suszona), woda, owoce (brzoskwinie 7,5%, ananasy 5,5%), koncentrat pomidorowy 7%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca – guma guar, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, błonnik warzywny, gorczyca, przyprawy (w tym imbir), naturalne aromaty.
Sos indyjski
[usr 3.0] – Niedostępny
Skład: woda, pomidory (9%), koncentrat pomidorowy (8%), cukier, cebula (5%), śmietana (3%), skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, skrobia modyfikowana ziemniaczana, przyprawy (curry (0,01%), kolendra (0,01%)), aromaty (zawierają gluten z pszenicy oraz laktozę z mleka). Może zawierać śladowe ilości selera, pochodzące z linii produkcyjnej.
Sos meksykański
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: warzywa (pomidory 22%, papryka czerwona i zielona 13%, cebula 8%), woda, koncentrat pomidorowy 11%, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, ocet spirytusowy, przyprawy (między innymi papryka chilli mielona 0,01%), ekstrakty przypraw, zioła, aromaty (soja), substancja zagęszczająca – guma guar, ekstrakt pora i marchewki, olej rzepakowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, maltodekstryna, olej palmowy i kokosowy, skrobia ziemniaczana. Może zawierać śladowe ilości selera, pochodzące z linii produkcyjnej.
Sos neapolitański
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: pomidory (109 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), woda, cebula (10%), przecier jabłkowy (3%), olej rzepakowy, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, przyprawy i zioła (między innymi bazylia, oregano, rozmaryn), koncentrat czarnej marchwi, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, ekstrakt czosnku, aromaty. Może zawierać śladowe ilości selera pochodzące z linii produkcyjnej.
Sos pieczarkowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: woda, warzywa (cebula 12%, marchew 4,5%), koncentrat pomidorowy 7,4%, pieczarki 7,3%, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, sól, przyprawy i zioła, aromaty, podgrzybek suszony 0,15%, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca – guma guar, ekstrakt czosnku, glukoza, dekstroza, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, por), ekstrakt drożdżowy.
Sos spaghetti
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: pomidory (156 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), woda, cebula 10%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca – guma guar, zioła (między innymi oregano) i przyprawy, ekstrakt czosnku. Może zawierać śladowe ilości selera, pochodzące z linii produkcyjnej.
Sos słodko -kwaśny
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: warzywa (marchew 8,8%, cebula 8,8%, papryka czerwona i zielona 8,8%, pomidory 8%, pędy bambusa 2%), woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat pomidorowy 5%, ananas 3,4%, ocet spirytusowy, przecier jabłkowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, substancja zagęszczająca- guma guar, aromaty, zioła, ekstrakty przypraw, ekstrakt pora i marchwi, soja.
Sos słodko kwaśny – pikantny
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: warzywa (marchew 9%, cebula 9%, papryka czerwona i zielona 8,4%, pomidory 8%, pędy bambusa 2%), woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat pomidorowy 5%, ananas 3%, ocet spirytusowy, przecier jabłkowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, przyprawy (w tym chili mielone 0,08%), substancja zagęszczająca – guma guar, aromaty, zioła, ekstrakty przypraw, ekstrakt pora i marchwi, soja.
Sosy egzotyczne z przyprawami
Sos arabski
[usr 3.0] – Niedostępny
Skład: woda, koncentrat pomidorowy 10%, przecier pomidorowy 9%, cukier, cebula 3%, skrobia modyfikowana kukurydziana, przecier z czosnku, papryka czerwona, papryka zielona, sól, olej rzepakowy, zioła i przyprawy (między innymi goździki, cynamon i mięta suszona), aromat, białko sojowe. Składniki przyprawy do mięsa: sól, papryka, czosnek, kolendra, cynamon, imbir, kurkuma, kmin rzymski, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kardamon, chili.
Sos Karaibski
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: woda, przecier pomidorowy 13%, cukier, koncentrat pomidorowy 4%, mieszanki przyprawowe, proszek pomidorowy, przyprawy (papryka, kolendra, kmin, pieprz cayenne, imbir, cynamon), cukier, maltodekstryna, proszek cebulowy, proszek czosnkowy, sól, mięta, sok z cytryny w proszku, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, naturalne aromaty, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, dekstroza, suszone warzywa (marchew, cebula, korzeń selera, czosnek, korzeń lubczyka), zioła, przyprawy i ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdżowy (zawiera gluten z jęczmienia), białko sojowe, skrobia modyfikowana kukurydziana, cebula 3%, olej rzepakowy, sól, kolendra susz, zagęszczony sok z cytryny 0,3%. Składniki przyprawy do mięsa: przyprawy, warzywa i zioła suszone w zmiennych proporcjach (kolendra, papryka, kmin rzymski, chili, imbir, czosnek, pomidor, cebula, pieprz, mięta, cynamon), sól, mąka ryżowa, koncentrat cytryny, aromat, ekstrakt papryki.
Sos seczuański
[usr 1.0] – Niedostępny
Skład: woda, cebula (8%), pędy bambusa (3,9%), marchew (3,5%), papryka (2%), koncentrat pomidorowy (9,5%), przecier pomidorowy (5%), cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, sól, sos sojowy (woda, ekstrakt z soi, mąka pszenna, sól), grzyby mun (0,45%), zioła i przyprawy (w tym chili 0,08% oraz imbir 0,08%), ekstrakty przypraw, aromaty, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, olej (palmowy, kokosowy), papryka mielona, warzywa suszone (cebula, por), błonnik warzywny, gorczyca. Składniki przyprawy do mięsa: sól, papryka, kolendra, cukier trzcinowy brązowy, koper włoski, czosnek, pieprz czarny, cynamon, chili, imbir, goździk, kmin rzymski, kurkuma, cebula.