Karmel
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, śmietanka 14,5% (z mleka), masło 18% (z mleka) – karmelizowane.
Syrop glukozowy, brzmi zdecydowanie lepiej, niż glukozowo- fruktozowy.
Płatki czekoladowe
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: fosfatydy amonu, polirycynooleinian poliglicerolu.
Maczek smak truskawkowy
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, aromat truskawkowy, syrop glukozowy, koncentrat soku z czarnego bzu 0,5%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Maczek smak owocowy tutti frutti
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat wieloowocowy, barwnik: luteina, koncentrat soku z czarnego bzu 0,1%.
Kuleczki zbożowe w czekoladzie
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: czekolada 33,5% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi); naturalny aromat waniliowy), czekolada mleczna 25,5% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka); emulgator: lecytyny (z soi); przyprawy, naturalny aromat waniliowy), czekolada biała 25,5% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka); emulgator: lecytyny (z soi); naturalny aromat waniliowy), chrupiące kuleczki zbożowe 15% (mąka pszenna, cukier, mąka pszenna słodowa, skrobia pszenna, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, tłuszcz kakaowy, naturalny aromat waniliowy), syrop glukozowy, cukier, substancja glazurująca: guma arabska, skrobia modyfikowana, tłuszcz kokosowy.
Posypka smak owocowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, glukoza, barwniki: kurkumina, koszenila, błękit brylantowy, karoteny, annato, dekstryna, substancje glazurujące: wosk pszczeli żółty, talk, syrop glukozowy, tłuszcz kokosowy, aromat cytrynowy.
Kamyczki czekoladowe
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: czekolada biała 40% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, laktoza (z mleka); serwatka w proszku (z mleka); emulgator: lecytyny (z soi); naturalny aromat waniliowy), czekolada mleczna 35% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, mleko odtłuszczone w proszku; emulgator: fosfatydy amonu; naturalny aromat waniliowy), czekolada 25% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); naturalny aromat waniliowy).
Kuleczki zbożowe w różowej skorupce
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: różowa polewa 84% (cukier, tłuszcz kakaowy 24%, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), barwnik: betanina; aromat truskawkowy, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy), chrupiące kuleczki zbożowe 15% (mąka pszenna, cukier, mąka pszenna słodowa, skrobia pszenna, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, tłuszcz kakaowy, naturalny aromat waniliowy), syrop glukozowy, cukier, substancja glazurująca: guma arabska, skrobia modyfikowana, tłuszcz kokosowy.
Maczek smak mango
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, aromat mango, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: luteina, koncentrat soku z czarnego bzu 0,01%.
Można by się spodziewać, że wszystkie kolorowe dodatki do ciast są straszne, a tu okazuje się, że można znaleźć coś w miarę bezpiecznego 🙂
Krem ,,Karpatka” oryginalna
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, skrobia, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina.
Krem ,,Karpatka” w 5 min
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, glukoza, emulgatory: E 471, E 472a, żelatyna, białka mleka, substancja zagęszczająca: alginian sodu, aromat, barwniki: karoteny, kurkumina.
Jeśli nie chcemy robić Karpatki sami, zdecydowanie lepiej wybrać Karpatkę ,,oryginalną”.
Polewa smak krówka twarda
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, utwardzony tłuszcz roślinny, serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku, kakao w proszku (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, aromaty, barwniki: ekstrakt z papryki i karoteny.
Polewa smak mlecznej czekolady twarda
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz palmowy, serwatka w proszku (z mleka), kakao w proszku 5,4% (o obniżonej zawartości tłuszczu), mleko odtłuszczone w proszku, miazga kakaowa, emulgatory: lecytyna sojowa, E476, aromaty.
Krem tortowy smak ajerkoniakowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, skrobia modyfikowana, emulgatory: E 471, E 472a, żelatyna, białka mleka, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, barwnik: karoteny.
Krem tortowy smak czekoladowy
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku 11,8% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), utwardzony tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, emulgatory: E 471, E 472a, żelatyna, białka mleka, aromaty.
Krem tortowy smak śmietankowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, skrobia modyfikowana, mleko pełne w proszku, emulgatory: E471, E472a, żelatyna, białka mleka, aromat, barwnik: karoteny.
Krem tortowy smak krówka
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, emulgatory: E471, E472a, żelatyna, białka mleka, mleko odtłuszczone w proszku, kakao w proszku (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), aromat, barwnik: karoteny.
Krem tortowy smak tiramisu
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory: E 471, E 472a, skrobia modyfikowana, białka mleka, substancja żelująca: karagen, stabilizator: mleczan wapnia, aromat, barwnik: karoteny.
Polewa smak ciemnej czekolady
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz palmowy, kakao w proszku 17,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu), emulgator: lecytyna sojowa, aromaty.
Polewa smak białej czekolady
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz palmowy, serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa, E476, aromaty.
Polewa smak mlecznej czekolady bez gotowania
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, mleko pełne w proszku, kakao w proszku 10% o obniżonej zawartości tłuszczu, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E 471, E 472a, białka mleka, aromat.
Polewa smak ciemnej czekolady bez gotowania
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku 16,6% (o obniżonej zawartości tłuszczu), całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E 471, E 472a, białka mleka, aromat.