Dżemy 100% z owoców Extra Gładkie
Czarna porzeczka – jeżyna
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: czarne porzeczki (65g czarnych porzeczek zużyto na 100g produktu), jeżyny (35g jeżyn zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny.
Morela – mango
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: morele (55g moreli zużyto na 100g produktu), mango (45g mango zużyto na 100g produktu),zagęszczony sok jabłkowy,zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny.
Truskawka – czerwona porzeczka
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki (75g truskawek zużyto na 100g produktu), czerwone porzeczki (25g czerwonych porzeczek zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy,substancja żelująca – pektyny.
Dżemy niskosłodzone
Dżem z agrestu i kiwi
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: agrest, kiwi, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, substancja żelująca – pektyny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy i cytryniany sodu, substancja zagęszczająca – guma guar, barwniki – kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin i kurkumina.
Dżem ananasowy
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: ananasy, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem z aronii
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: aronia, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem brzoskwiniowy
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: brzoskwinie, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem z czarnych porzeczek
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: czarne porzeczki, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem jagodowy
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: jagody, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem malinowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maliny, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.
Dżem morelowy
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: morele, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem z owoców leśnych
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Dżem truskawkowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy, witamina C- przeciwutleniacz.
Dżem wiśniowy
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: wiśnie, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca- pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Konfitury niskosłodzone
Konfitura z brzoskwiń
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: brzoskwinie, cukier, substancja żelująca pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina C – przeciwutleniacz.
Konfitura z czarnych porzeczek
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: czarne porzeczki, cukier, woda, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
Konfitura z jagód
[usr 1.5] – Gdzie dostępne?
Skład: jagody, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.
Konfitura z malin
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maliny, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian trisodowy,witamina C – przeciwutleniacz.
Konfitura z moreli
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: morele, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina C – przeciwutleniacz.
Konfitura z owoców leśnych
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki (24%), jeżyny (15%), maliny (10%), jagody (8%), poziomki, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
Konfitura z truskawek
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, witamina C – przeciwutleniacz.
Konfitura z wiśni
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: wiśnie, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
Powidła
Powidła węgierkowe
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: śliwki węgierki, cukier,syrop glukozowo-fruktozowy, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.
Żurawina i borówka
Borówka do mięs i serów
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: owoce borówki 42%, cukier,woda, przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar , regulatory kwasowości – kwas.
Żurawina do mięs i serów
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: owoce żurawiny, cukier,woda, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i mączka chleba świętojańskiego, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian trisodowy i mleczan wapnia, witamina C – przeciwutleniacz.
100% z owoców
Brzoskwinia
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: brzoskwinie (100 g brzoskwiń zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyna.
Czarna porzeczka
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: czarne porzeczki (100 g czarnych porzeczek zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyna.
Figa
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: figi (100g fig zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny.
Malina
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maliny (100 g malin zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyna.
Pomarańcza
[usr 5.0] – Niedostępny
Skład: pomarańcze (100g pomarańczy zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny.
Truskawka
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki (100 g truskawek zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyna.
Wiśnia
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: wiśnie (100 g wiśni zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyna.
Ciekawe…to jednak można zrobić dżem bez ,,dodatków specjalnych”?