Czekotubka Wedel
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), mleko pełne w proszku (7%), mleko odtłuszczone w proszku (7%), serwatka w proszku (z mleka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (6%), miazga z orzechów laskowych (2%), emulgator: lecytyna sojowa, aromat.
Ogólnie bardzo słabo to wygląda, ale produkt dostaje 1, ponieważ składniki nie są jeszcze tragedią. Skład mógł być o wiele gorszy.
Napój czeko kakao
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 18%, czekolada gorzka 1,8% (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), maltodekstryna, aromat, mieszanka witamin (witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, witamina B6, ryboflawina, tiamina, kwas foliowy, biotyna, witamina B12), sól, cynamon.
Kakao ekstra ciemne z Ghany
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Może zawierać mleko, zboża, soję.
Może zawierać soję, ocena obniżona przy założeniu, że ją zawiera 🙂
Kakao klasyczne z Ghany
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: Może zawierać mleko, zboża, soję.
Sezamki AHA!
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ziarno sezamowe (45%), syrop glukozowy, cukier.
Ocena obniżona za syrop glukozowy, generalnie jest on przez nas akceptowalny, ale nic by się nie stało, gdyby zabrakło go w tym produkcie.
Czekolada roztopiona w mleku UHT
[usr 3.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, czekolada gorzka 10% (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3%.
Czekolada do picia w saszetce
[usr 2.0] – Niedostępny
Skład: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (38%), czekolada gorzka (4%) (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), maltodekstryna, aromat, sól.