Kukułka
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, MLEKO zagęszczone słodzone (MLEKO, cukier), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 4%, tłuszcz palmowy całkowicie utwardzony, spirytus, ŚMIETANKA kremowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyny (z SOI), aromaty.
Nie wygląda to tragicznie, jeśli ktoś godzi się na taką ilość cukrów.
Raczki
[usr 3.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, orzeszki arachidowe 9%, tłuszcz palmowy całkowicie utwardzony, serwatka w proszku (z mleka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,6%, aromaty, koncentrat czarnej marchwi.
Fistaszkowe karmelki nadziewane
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, orzeszki arachidowe 12%, tłuszcz palmowy całkowicie utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, serwatka w proszku (z mleka), wafle (mąka pszenna, olej rzepakowy, emulgator: lecytyny (z soi), sól, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu), aromat [zobacz więcej].
Orzeźwiające karmelki nadziewane
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, spirytus 0,9%, aromaty (mentol, olejek miętowy), barwnik E141(ii).
*Skład całkiem krótki, wszystko wydaje się być ok, a jednak…ten barwnik dyskwalifikuje produkt.
Kwaśne karmelki nadziewane
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy; koncentraty owocowe: cytrynowy, grejpfrutowy, pomarańczowy, aromaty, barwnik e160a, koncentrat czarnej marchwi.
Karmelki mleczne
[usr 5.0] Niedostępny
Skład: cukier,syrop glukozowy,mleko zagęszczone słodzone (mleko,cukier)7,5% śmietanka kremowa,masło, aromat.
*W porównaniu do wcześniejszych produktów, ten skład zasługuje na 5.
Karmelki śmietankowo- truskawkowe
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, syrop glukozowy, mleko zagęszczane słodzone (mleko,cukier),śmietanka kremowa 6%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy,suszony koncentrat truskawkowy, 0,2%,aromaty.