Teorie na temat zdrowotności serów pleśniowych są różne. Poniższe zawierają oceny adekwatne do składu, który sery te muszą posiadać. Nie ma w nich żadnych substancji zbędnych, dlatego ocenione zostały wysoko.
Camembert z ziołami
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól, zioła (1,4%), podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.
Camembert naturalny
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.
Camembert z zielonym pieprzem
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, zielony pieprz (3,6%), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.
Camembert z pieczarkami
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól, pieczarka (1,3%), podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.
Brie z ziołami
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól, zioła (1,4%), podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.
Brie naturalny
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.
Brie z zielonym pieprzem
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, zielony pieprz (3,8%), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum.