Maślanka cytrynowa
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maślanka naturalna, mleko, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, cytrynowy sok (z zagęszczonego soku) – 3%, skrobia, aromat, kultury bakterii mlekowych.
*Pomijając fakt, że mało to do maślanki podobne, to jednak najbardziej niepotrzebny jest tu aromat.
Maślanka naturalna
[usr 5.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maślanka naturalna pasteryzowana, mleko, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii mlekowych.
*Bardzo ciężko jest odnaleźć ,,czystą” maślankę. Ta też nie jest idealna, ale dostaje 5 za brak składników znajdujących się na naszej ,,czarnej liście”.
Maślanka stracciatella
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko częściowo odtłuszczone pasteryzowane, wsad stracciatella 10% [cukier, kawałki czekolady 6% (tłuszcz kakaowy, kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz mleczny, cukier) syrop glukozowo-fruktozowy (z pszenicy), skrobia modyfikowana, aromat, substancje zagęszczające (pektyny, guma guar), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu, cytryniany wapnia)], cukier, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury fermentacji mlekowej.
Maślanka truskawkowa
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maślanka naturalna, mleko, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, truskawkowy koncentrat – 4,5%, skrobia, koncentrat soku z czarnej marchwi, barwniki: karminy, E 160 c, aromaty, żywe kultury bakterii mlekowych.
Maślanka pieczone jabłko
[usr 4.0] Niedostępny
Skład: maślanka naturalna, mleko, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, jabłka 2,1%, skrobia kukurydziana, aromat, cynamon 0,03%, żywe kultury bakterii mlekowych.