Jogurty (Piątnica – polski producent)

w,360Piątuś bananowy jogurt typu greckiego

(5 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad bananowy 25% (przecier z banana 15%, cukier, błonnik cytrusowy), koncentrat soku z cytryny), żywe kultury bakterii jogurtowych: Sterptococcus thermophilus, lactobacillus bulgaricus.

zu540839mcxt3ht1614x00t8fPiątuś waniliowy jogurt typu greckiego

(5 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad waniliowy 20% (cukier, woda, błonnik cytrusowy, koncentrat soku z cytryny, ekstrakt wanilii, mielona laska wanilii 0,03%), żywe kultury bakterii jogurtowych, Streptococcus therophilus, Lactobacillus bulgaricus.
ShotType1_328x328Piątuś truskawkowy jogurt typu greckiego

(5 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad truskawkowy 20% (przecier z truskawek 12%, cukier, błonnik cytrusowy, koncentrat soku z cytryny), żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus.

c5ubql0e8yod7fm9osrhxk5xvJogurt typu greckiego naturalny 0%

(5 / 5)

Skład: Mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

jogurt-typu-greckiego-z-truskawkami-piątnica-460x410Jogurt typu greckiego z truskawkami

(3,5 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad truskawkowy 20% (cukier, truskawki 8%, aromaty naturalne, barwnik: betanina, ekstrakt z papryki, skrobia, substancja zagęszczająca: pektyny, koncentrat soku cytrynowego), żywe kultury bakterii jogurtowych.

(4 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad truskawkowy 20% (cukier, truskawki 8%, koncentrat soku cytrynowego substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, aromaty naturalne) żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

(2 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, truskawki, koncentrat soku cytrynowego, pektyny, cukier, aromat naturalny, betanina, ekstrakt z papryki, kapsantyna, kapsorubina, skrobia, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus).

 

Trzy składy, ponieważ produkt miał co najmniej trzy różne etykiety. Dlatego właśnie przed zakupem, należy jeszcze raz upewnić się, co dokładnie wymienione jest na etykiecie.

piatnica-jogurt-typu-greckiego-z-malinami-150-gJogurt typu greckiego z malinami

(3 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad malinowy 20% (cukier, maliny 8%, skrobia modyfikowana, aromat naturalny, przecier z aronii, substancja zagęszczająca: pektyny), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

5900531003509_300_300Jogurt typu greckiego z gruszką i jabłkiem

(3 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad jabłkowo-gruszkowy 20% (cukier, jabłko 4%, gruszka 4%, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, aromaty naturalne), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

piatnica-jogurt-typu-greckiego-z-jagodami-150-gJogurt typu greckiego z jagodami

(4 / 5)

Skład: Mleko pasteryzowane, wsad jagodowy 20% (cukier, jagoda 8%, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; aromaty naturalne), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

00044537Jogurt typu greckiego z brzoskwinią i marakują

(3 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad brzoskwinia z marakują 20% (cukier, brzoskwinia 7,8%, skrobia modyfikowana, marakuja z soku zagęszczonego 0,2%, aromaty naturalne, koncentrat soku cytrynowego), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

00044536Jogurt typu greckiego z wiśniami

(3 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad wiśniowy 20% (cukier, wiśnie 8%, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, aromat naturalny), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

5900531003745Jogurt typu greckiego malinowy z płatkami owsianymi

(4,5 / 5)

Skład: Jogurt, koncentrat soku z malin, cukier, maliny 7,4%, płatki owsiane, ziarno owsa, koncentrat soku z cytryny, pektyny.

Piątnica-Jogurt-typu-greckiego-2-tł.-truskawkowy-z-poziomkami-1Jogurt typu greckiego truskawkowy z poziomkami

(5 / 5)

Skład: jogurt, owoce 14,9%(truskawki 13,9%, poziomki 1%), cukier.

jogurt-grecki-2-owoce-lesne-150-g-67sbogJogurt typu greckiego truskawkowy z owocami leśnymi

(5 / 5)

Skład: jogurt, truskawki, malina, jeżyna, czarny bez, cukier.

jogurt-naturalny-piątnica-460x460Jogurt naturalny Piątnica

(5 / 5)

Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych.

2 myśli na temat “Jogurty (Piątnica – polski producent)”

  1. Witam, jogurt typu greckiego z gruszką i jabłkiem również ma rożne składy. Ja np. mam: mleko pasteryzowane, wsad gruszkowo-jabłkowy 20%(cukier, gruszka 4%, jabłko 4%, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; armaty naturalne), żywe kultury bakterii jogurtowych. Odpowiada to składem jogurtu jagodowego i truskawkowego ocenionego na 4, czyli myślę, że ten również będzie miał ocenę 4, zgadza się? Także z tego wynika, że trzeba bardzo zwracać uwagę na skład. Pozdrawiam serdecznie 🙂

    1. Witamy,
      Eliminacja skrobi modyfikowanej oczywiście zmienia ocenę produktu. Wciąż nie będzie to 5, ponieważ mączka chleba świętojańskiego tworzy w jogurcie potocznie rzecz ujmując ,,sztuczny tłok” i nie jest niezbędna. Pozdrawiam

Dodaj komentarz