Ser Sokół w plastrach
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato, kultury bakterii, substancja konserwująca – lizozym.
Ser Mazdamer w plastrach
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Sokole Oko w plastrach
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca- lizozym (wytwarzany z jaj), barwnik annato.
Ser Cheddar w plastrach
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato.
Ostatnio czytałam etykietę z opakowania powyższego sera, w sklepie Leclerc i niestety, ale na 90% jestem pewna, że był na niej chlorek wapnia… Brakuje mi jednak tych 10%, żeby móc wpisać ten składnik, co oczywiście zmieniałoby ocenę sera. Zachęcam więc po raz kolejny, czytajmy etykiety.
Ser Gouda w plastrach
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca: azotan potasu, barwnik: annato.
Ser Gouda wędzona w plastrach
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator- chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato, substancja konserwująca- azotan potasu.
Ser Gouda z ziołami w plastrach
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, mieszanka ziół 0,3 % (szczypior, oregano, tymianek, cząber, lubczyk), stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca – azotan potasu, barwnik annato.
Ser Gouda z pieprzem w plastrach
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko spożywcze, ziarna pieprzu 1,5 %, sól spożywcza, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca – azotan potasu, barwnik annato.
Ser Salami w plastrach
[usr 1.0] – Niedostępny
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Edamski w plastrach
[usr 0.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca- azotan potasu, barwnik annato.
Ser morski w plastrach
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, substancja konserwująca: azotan potasu, barwnik: annato.
Ser Tylżycki
[usr 1.0] – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annato.
Ser Havarti
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser morski mierzwiony w plastrach
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Prymus mierzwiony w plastrach
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Edam w plastrach
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, substancja konserwująca: azotan potasu, barwnik: annato.
Sokół bez laktozy w plastrach
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Gouda bez laktozy
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Havarti bez laktozy w plastrach
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Księżan OLD ser długodojrzewający
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato.
Ser Mazdamer Miamu
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, kultury bakterii, chlorek wapnia.
Ser Gouda Miamu
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii
Serów do koloru, do wyboru, a tak naprawdę (poza jednym wyjątkiem) niczym się nie różnią.