*Wszystkie produkty, a na pewno słodycze, które nie zawierają cukru, muszą zawierać jego zamiennik, czyli słodzik. W przypadku poniższych produktów również się taki pojawia i choć jest o wiele łagodniejszy, niż dobrze znany aspartam, to i tak go nie polecamy.Wafle cytrynowe bez cukru
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), mleko w proszku odtłuszczone, substancja słodząca: maltitol E 965, chrupki kukurydziane, serwatka w proszku (z mleka), olej rzepakowy, suszony koncentrat cytrynowy w proszku 0,5% (koncentrat cytryny, maltodekstryna), emulgator: lecytyny (z soi), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje spulchniające: węglany sodu i węglany amonu, sól, aromat cytrynowy.
Wafle kakaowe bez cukru
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), mleko w proszku odtłuszczone, substancja słodząca: maltitol E965, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 5,2%, chrupki kukurydziane, serwatka w proszku (z mleka), olej rzepakowy, emulgator: lecytyny (z soi), substancje spulchniające: węglany sodu i węglany amonu, sól.
Czekolada mleczna bez cukru
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: substancja słodząca: maltitol E965, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, aromat, Masa kakaowa minimum 36%
*Czekolada mająca na pierwszym miejscu słodzik, to żadna czekolada.
Czekolada gorzka bez cukru
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: miazga kakaowa (mp Afryka), substancja słodząca: maltitol E965, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, aromat, Masa kakaowa minimum 70%