Esencje do sosów
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion cielęcy (40,1%) [woda, ekstrakt z cielęciny], skrobia, sól, cukier, ekstrakt drożdżowy, aromaty (w tym pszenica, jęczmień), tłuszcz wołowy (3,7%), cielęcina (0,7%), substancje żelujące (guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, guma gellan), syrop karmelowy, zagęszczony sok z cebuli, maltodekstryna, papryka, pieprz, tłuszcz palmowy, olej słonecznikowy, tymianek, liść laurowy.
Esencja do sosu pieczeniowego jasnego
[usr 1.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion drobiowy (43%) [woda, ekstrakt z kurczaka, mięso kurze], skrobia, sól, cukier, aromaty (w tym pszenica, jęczmień), tłuszcz kurzy (2,8%), ekstrakt drożdżowy, syrop karmelowy, substancje żelujące (guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, guma gellan), maltodekstryna, pieprz, rozmaryn.
Esencja do sosu pieczarkowego
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion cielęcy (40,1%) [woda, ekstrakt z cielęciny], skrobia, sól, cukier, ekstrakt drożdżowy, aromaty, tłuszcz wołowy (3,7%), cielęcina (0,7%), substancje żelujące (guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, guma gellan), syrop karmelowy, zagęszczony sok z cebuli, maltodekstryna, papryka, pieprz, tłuszcz palmowy, olej słonecznikowy, tymianek, liść laurowy.
Esencja do sosu cebulowego
[usr 0.5] – Niedostępny
Skład: przecier cebulowy (42%), skrobia, sól, aromaty, cukier, ekstrakt drożdżowy, czosnek, cebula, tłuszcz palmowy, zagęszczony sok z cebuli, substancje żelujące (mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa, guma gellan), syrop karmelowy, maltodekstryna, pieprz, olej słonecznikowy, liść laurowy, ekstrakt z czerwonego wina.
Esencje do duszonych dań
Esencja do duszonych warzyw
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion warzywny [woda, marchew (6,8%), por (4%), papryka czerwona (2,4%), korzeń selera (0,8%)], sól, tłuszcz palmowy, cukier, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, ekstrakt z kozieradki, nasiona selera, korzeń lubczyku, gałka muszkatołowa, pieprz, syrop karmelowy, maltodekstryna.
Esencja do duszonego kurczaka
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion drobiowy [woda, mięso kurze (0,2%)], sól, tłuszcz palmowy, cukier, ekstrakt drożdżowy, tłuszcz kurzy (2,0%), marchew (1,4%), aromaty (w tym jęczmień), por (0,9%), substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, natka pietruszki, czosnek, pieprz, syrop karmelowy, maltodekstryna, barwnik: karoteny.
Esencja do duszonych mięs
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion wołowy [woda, ekstrakt wołowy (1,7%)], sól, tłuszcz wołowy (5,4%), ekstrakt drożdżowy, cukier, marchew (1,8%), aromaty (w tym mleko), tłuszcz palmowy, substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, syrop karmelowy, por (0,5%), natka pietruszki, maltodekstryna.
Esencja do potrawki z kurczaka
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: bulion cielęcy (40,1%) [woda, ekstrakt z cielęciny], skrobia, sól, cukier, ekstrakt drożdżowy, aromaty, tłuszcz wołowy (3,7%), cielęcina (0,7%), substancje żelujące (guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego, guma gellan), syrop karmelowy, zagęszczony sok z cebuli, maltodekstryna, papryka, pieprz, tłuszcz palmowy, olej słonecznikowy, tymianek, liść laurowy.