Pierniczki
[usr 3.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, cukier, cykoria prażona, przyprawy (cynamon, goździki, kolendra, pieprz czarny), proszek do pieczenia, (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), sól.
Gdyby nie substancje spulchniające, skład byłby całkiem sobie. Cykoria, dlatego, że prażona– uznawana jest za substancję potencjalnie rakotwórczą.
Ciasto kruche
[usr 3.5] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna krupczatka 40%, mąka pszenna, cukier puder, cukier kryształ, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat, sól.
Ciasto biszkopt
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier kryształ, mąka pszenna tortowa 31%, skrobia pszenna, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromat.
W zasadzie nie ma chyba czego komentować…
Babeczki na 1001 sposobów o smaku czekoladowym
[usr 2.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku 5,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia, czekolada 1% ((zawiera mleko), cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty.
Babeczki na 1001 sposobów o smaku waniliowym
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, cukier, glukoza, skrobia pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, wanilia w proszku.
Sernik błyskawiczny oryginalny
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E471, E 472a, serwatka w proszku (z mleka), białka mleka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ser w proszku 1% (z mleka), aromat, barwnik: karoteny.
Sernik błyskawiczny jogurtowy
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E471, E 472a, serwatka (z mleka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka mleka, ser w proszku 1% (z mleka), proszek jogurtowy 1% (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych), aromat, barwnik: karoteny.
Duża blacha ciasto czekoladowe
[usr 1.0] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, kakao w proszku 5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mąka ryżowa (zawiera gluten), maltodekstryna, skrobia, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, sól, emulgatory: E 472b, E472a, syrop glukozowy, czekolada 0,3% ((zawiera mleko), cukier, masa kakaowa min. 46,7%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
Duża blacha ciasto jogurtowe
[usr 0.5] – Gdzie dostępne?
Skład: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, proszek jogurtowy 5,5% (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych), mąka ryżowa (zawiera gluten), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, maltodekstryna, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, aromat.
Duża blacha ciasto drożdżowe
[usr 2.5] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, cukier, drożdże piekarskie w proszku 3%, sól, emulgatory: E 472b, E 477, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, barwnik: karoteny.
Nie do końca wiem, co znajduje się pod pojęciem drożdży w proszku…Wiem natomiast, że w niektórych drożdżach w proszku znajdują się 'dodatki’, dlatego należy być z tym ostrożnym.
Duża blacha ciasto kruche
[usr 3.5] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, cukier, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat.
Duża blacha piernik
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: mąka pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany, cykoria prażona, przyprawy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Ciasto Karpatka
[usr 3.0] – Gdzie dostępne?
Skład: Ciasto: mąka pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, Krem: cukier, skrobia, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina
Ciasto krówka
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat, krem: cukier, skrobie, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina, polewa: cukier, skrobia, mleko pełne w proszku, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat.
Ciasto tiramisu
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, krem: cukier, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory: E 471, E 472a; skrobia modyfikowana, białka mleka, ser mascarpone w proszku 2% (z mleka); substancja żelująca: karagen; stabilizator: mleczan wapnia; barwnik: karoteny; aromat.
Ciasto Wuzetka
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao w proszku 4,4% (o obniżonej zawartości tłuszczu); substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, krem: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E 471, E 472a; mleko odtłuszczone w proszku, skrobia modyfikowana, żelatyna, białka mleka, aromat, barwniki: karoteny, polewa: cukier, kakao w proszku 9,2% (o obniżonej zawartości tłuszczu ); skrobia.
Babeczki nadziane budyniem, waniliowe
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku 4,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); mąka ryżowa (zawiera gluten), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; czekolada 1% ((zawiera mleko) cukier, masa kakaowa min. 46%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, budyń: cukier, skrobia modyfikowana, mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory (E 471, E 472 a); substancja zagęszczająca: alginian sodu; białka mleka, sól, aromat, wanilia w proszku 0,1%; barwniki: kurkumina, annato.
Babeczki nadziane budyniem, czekoladowe
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, glukoza, mąka ryżowa (zawiera gluten); mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromaty, budyń: cukier, skrobia modyfikowana, kakao w proszku 7,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, czekolada 4% ((zawiera mleko) cukier, masa kakaowa min. 46%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); utwardzony tłuszcz roślinny, substancja zagęszczająca: alginian sodu; emulgatory (E 471, E 472a); aromaty, białka mleka, sól.
Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady
[usr 0.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, glukoza, mąka ryżowa (zawiera gluten), mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, płatki czekolady (zawierają mleko): cukier, masa kakaowa min. 37%; tłuszcz kakaowy.
Tarta na 1001 sposobów na słodko
[usr 3.0] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; aromat, fix do nadzienia: cukier, mąka pszenna, skrobia, skrobia modyfikowana, glukoza, aromat, barwnik: karoteny.
Tarta na 1001 sposobów na słono
[usr 3.5] – Gdzie dostępne?
Skład: ciasto: mąka pszenna, skrobia, sól, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; glukoza, fix do nadzienia: mąka pszenna, skrobia, sól, przyprawy (gałka muszkatołowa, pieprz).