Dżemy klasyczne
Dżem z czarnych porzeczek
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: woda, cukier, czarne porzeczki, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Dżem malinowy
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maliny (odmiana polka), woda, cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Dżem wiśniowy
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: wiśnia nadwiślanka, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Dżem truskawkowy
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Powidła
Powidła Węgierkowe
[usr 4.0] – Niedostępny
Skład: śliwki węgierki, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyny.
Konfitury ekstra
Konfitura ekstra
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: maliny (odmiana polka), cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Konfitura z wiśni
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: wiśnia nadwiślanka, cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Konfitura z truskawek
[usr 4.0] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyny.
Dżemowa spiżarnia
Z domowego sadu dżem czereśniowy
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: czereśnie, cukier, woda, sok z cytryny (odtworzony z koncentratu soku cytrynowego), substancja żelująca: pektyny.
Dżem agrestowy
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: czereśnie, cukier, woda, sok z cytryny (odtworzony z koncentratu soku cytrynowego), substancja żelująca: pektyny.
Dżem truskawkowy
[usr 4.5] – Gdzie dostępne?
Skład: truskawki, cukier, substancja żelująca: pektyny, sok z cytryny (odtworzony z koncentratu soku cytrynowego).
Wątpliwym jest: odtworzony z koncentratu soku. Najpierw musiał powstać jakiś koncentrat ( do końca nie wiemy jak), a potem z niego został ,,odtworzony” (też nie wiemy jak) sok.