Syropy (Łowicz – polski producent)

Syropy klasyczne

cytrynaSyrop cytrynowy

(0,5 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego (1%), zagęszczony sok wieloowocowy, barwnik – karoteny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromaty.

czarna_porzeczkaCzarna porzeczka

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok z czarnych porzeczek z zagęszczonego soku z czarnych porzeczek (2,9%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromaty.

malinaSyrop malinowy

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok malinowy z zagęszczonego soku malinowego (2,8%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca- witamina C, aromat.

malina_cytryna_377x413Malina z cytryną

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, soki z soków zagęszczonych z malin (1,8%) i cytryn (0,5%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromaty.

malina_z_kwiatem_lipyMalina z kwiatem lipy

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok malinowy z zagęszczonego soku malinowego (2,8%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki –antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, ekstrakt z kwiatu lipy (0,002%), substancja wzbogacająca – witamina C, aromaty.

malina_z_żurawinąMalina z żurawina

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, soki z soków zagęszczonych z: malin (2,8%) i żurawiny (0,1%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromaty.

pomaranczaSok pomarańczowy

(0,5 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, zagęszczony sok wieloowocowy, sok pomarańczowy z zagęszczonego soku pomarańczowego (0,6%), barwniki –karoteny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromat.

truskawkaSok truskawkowy

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok truskawkowy z zagęszczonego soku truskawkowego (1,5%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromat.

wisniaSok wiśniowy

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok wiśniowy z zagęszczonego soku wiśniowego (1,4%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromat.

zurawinaSok żurawinowy

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, sok żurawinowy z zagęszczonego soku żurawinowego (0,9%), zagęszczony sok wieloowocowy, koncentrat czarnej marchwi, barwniki – antocyjany i karmel amoniakalno-siarczynowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca – witamina C, aromat.

Syropy prozdrowotne

syropy_prozdrowotne_aroniaAronia

(4 / 5)

Skład: sok aronii z zagęszczonego soku z aronii (57%), cukier, woda, kwas cytrynowy -regulator kwasowości, aromat.

syropy_prozdrowotne_czarny_bezCzarny bez

(4 / 5)

Skład: cukier, woda, sok z owoców czarnego bzu z zagęszczonego soku z owoców czarnego bzu (19%), kwas cytrynowy – regulator kwasowości, aromat.

syropy_prozdrowotne_dzika_rozaDzika róża

(4 / 5)

Skład: sok z owoców dzikiej róży z zagęszczonego soku z owoców dzikiej róży (57%), cukier, woda, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromat.

syrop_JagodaSok jagodowy

(4 / 5)

Skład: cukier, woda, sok jagodowy z zagęszczonego soku jagodowego (18,9%), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat.

syrop_MalinaSyrop malinowy

(4 / 5)

Skład: cukier, woda, sok z malin z zagęszczonego soku z malin (38%), kwas cytrynowy – regulator kwasowości, aromat.

syropy_prozdrowotne_pedy_sosnyPędy sosny

(0 / 5)

Skład: cukier, woda, ekstrakt z pędów sosny (1,36%),kwas cytrynowy-regulator kwasowości, karmel amoniakalno-siarczynowy, aromat.

Syropy orzeźwiające

Łowicz_limonka_cytrynaLimonka- cytryna

(0,5 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat cytrynowy, aromat, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z limonki (0,01%), zagęszczony sok cytrynowy (0,01%).

Łowicz_mięta_ogórekMięta – ogórek

(0 / 5)

Skład: cukier (A) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (B), woda, zagęszczony sok jabłkowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, barwnik – kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, naturalny aromat ogórka 0,6%, naturalny aromat mięty 0,1%.

Łowicz_rabarbar_mirabelkaRabarbar – mirabelka

(0,5 / 5)

Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, sok z rabarbaru z zagęszczonego soku z rabarbaru (2,23%), sok z aronii z zagęszczonego soku z aronii, sok ze śliwki z zagęszczonego soku śliwkowego, przecier z mirabelki (0,02%), aromaty, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.

Podsumowanie: Dlaczego  można stworzyć syrop malinowy z chemią i bez i ten zdrowszy nazwać po prostu: ,,prozdrowotny”? Oczywiście, że w porównaniu do klasycznego jest prozdrowotny… Tylko w jakim celu tworzy się produkty przepełnione chemią, tylko po to, żeby za chwilę stworzyć produkt identyczny, ale wolny od chemii?

Swoją drogą, niech ktoś teraz powie, że ,,syropek z wodą” jest zdrowszy od napojów kolorowych, czy gazowanych.

Syropy z fruktozą otrzymały po 0,5 jeśli nie posiadały dodatkowej chemii. W żadnym razie nie są to produkty polecane.

Dodaj komentarz