Kefiry i Mixy tłuszczowe (Piątnica – polski producent)
Kefir lekki 0%
(5 / 5) – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii kefirowych.
Kefir 2%
(5 / 5) – Gdzie dostępne?
Skład: mleko pasteryzowane, białka mleka, żywe kultury bakterii kefirowych, 2% tłuszczu.
Mleko zsiadłe
(5 / 5) – Niedostępny
Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii mlekowych.
MIXY
Śmietankowy smak z Ostrołęki
(3,5 / 5) – Gdzie dostępne?
Skład: śmietanka pasteryzowana, tłuszcz roślinny, barwnik annato, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, kultury bakterii mlekowych.
Primo Ostrołęckie Delikatne
(1,5 / 5) – Niedostępny
Skład: śmietanka pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), barwnik annato, kultury bakterii mlekowych.
Witam ponownie, tym razem piszę w sprawie kefiru lekkiego 0%. Tutaj również zmienił się skład. Kefir, który ja mam, nie zawiera mleka w proszku odtłuszczonego 🙂 Poza zawartością tłuszczu skład jest identyczny jak w przypadku kefiru 2%. Zmieniła się również szata graficzna opakowania i jest taka sama jak kefiru 2%, tyle że koloru niebieskiego. Jak widać producent zmienił skład na lepsze 🙂 Pozdrawiam serdecznie.
Bardzo nas to cieszy. Skład na stronie został zaktualizowany. Dziękujemy za informację 🙂 Pozdrawiamy