Dżemy (Łowicz) Skład i porównanie -polski producent

Dżemy 100% z owoców Extra Gładkie

 

Unknown-1Czarna porzeczka – jeżyna

(5 / 5)

Skład: czarne porzeczki (65g czarnych porzeczek zużyto na 100g produktu), jeżyny (35g jeżyn zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny.

Unknown1Morela – mango

(5 / 5)

Skład: morele (55g moreli zużyto na 100g produktu), mango (45g mango zużyto na 100g produktu),zagęszczony sok jabłkowy,zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny.

Unknown-2Truskawka – czerwona porzeczka

(5 / 5)

Skład: truskawki (75g truskawek zużyto na 100g produktu), czerwone porzeczki (25g czerwonych porzeczek zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy,substancja żelująca – pektyny.

Dżemy niskosłodzone

dzemy_z_agrestu_i_kiwiDżem z agrestu i kiwi

(0 / 5)

Skład: agrest, kiwi, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, substancja żelująca – pektyny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy i cytryniany sodu, substancja zagęszczająca – guma guar, barwniki – kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin i kurkumina.

dzem_ananasowyDżem ananasowy

(0,5 / 5)

Skład: ananasy, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.

dzemy_niskoslodzone_aronia_1Dżem z aronii

(0,5 / 5)

Skład: aronia, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jabłkowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.


dzemy_niskoslodzone_brzoskwinia_1Dżem brzoskwiniowy

(0,5 / 5)

Skład: brzoskwinie, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.


dzemy_niskoslodzone_czarna_porzeczka_1Dżem z czarnych porzeczek

(0,5 / 5)

Skład: czarne porzeczki, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.

dzemy_niskoslodzone_jagoda_1Dżem jagodowy

(0,5 / 5)

Skład: jagody, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.

dzem_malina_niskoslodzonyDżem malinowy

(0 / 5)

Skład: maliny, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.

dzemy_niskoslodzone_morelowy_1Dżem morelowy

(0,5 / 5)

Skład: morele, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.


dzemy_niskoslodzone_owoce_lesne_1Dżem z owoców leśnych

(0,5 / 5)

Skład: truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.


dzemy_niskoslodzone_truskawka_1Dżem truskawkowy

(0 / 5)

Skład: truskawki, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy, witamina C- przeciwutleniacz.


dzemy_niskoslodzone_wisniowy_1Dżem wiśniowy

(0,5 / 5)

Skład: wiśnie, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca- pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.

Konfitury niskosłodzone

konfitury_niskoslodzone_brzoskwinia_1Konfitura z brzoskwiń

(1 / 5)

Skład: brzoskwinie, cukier, substancja żelująca pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina C – przeciwutleniacz.

 

konfitury_niskoslodzone_czarna_porzeczka_1Konfitura z czarnych porzeczek

(2 / 5)

Skład: czarne porzeczki, cukier, woda, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

konfitury_niskoslodzone_jagody_1Konfitura z jagód

(1,5 / 5)

Skład: jagody, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy.

konfitury_niskoslodzone_malina_1Konfitura z malin

(1 / 5)

Skład: maliny, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian trisodowy,witamina C – przeciwutleniacz.

konfitury_niskoslodzone_morela_1Konfitura z moreli

(1 / 5)

Skład: morele, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina C – przeciwutleniacz.

konfitury_niskoslodzone_owoce_lesne_1Konfitura z owoców leśnych

(2 / 5)

Skład: truskawki (24%), jeżyny (15%), maliny (10%), jagody (8%), poziomki, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

konfitury_niskoslodzone_truskawka_1Konfitura z truskawek

(1 / 5)

Skład: truskawki, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, witamina C – przeciwutleniacz.

konfitura_wisnia_1Konfitura z wiśni

(2 / 5)

Skład: wiśnie, cukier, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i guma ksantanowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

Powidła

powidla_wegierkowe_11Powidła węgierkowe

(0 / 5)

Skład: śliwki węgierki, cukier,syrop glukozowo-fruktozowy, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.


Żurawina i borówka

borowka_1Borówka do mięs i serów

(0,5 / 5)

Skład: owoce borówki 42%, cukier,woda, przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar , regulatory kwasowości – kwas.

zurawina_1Żurawina do mięs i serów

(0 / 5)

Skład: owoce żurawiny, cukier,woda, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancje zagęszczające – guma guar i mączka chleba świętojańskiego, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian trisodowy i mleczan wapnia, witamina C – przeciwutleniacz.


100% z owoców

100_brzoskwinia_1Brzoskwinia

(5 / 5)

Skład: brzoskwinie (100 g brzoskwiń zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyna.

100_czarna_porzeczka_1Czarna porzeczka

(5 / 5)

Skład: czarne porzeczki (100 g czarnych porzeczek zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyna.

100_FigaFiga

(5 / 5)

Skład: figi (100g fig zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny.

100_MalinaMalina

(5 / 5)

Skład: maliny (100 g malin zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyna.

UnknownPomarańcza

(5 / 5)

Skład: pomarańcze (100g pomarańczy zużyto na 100g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyny.

100_truskawka_1Truskawka

(5 / 5)

Skład: truskawki (100 g truskawek zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca – pektyna.

100_wisnia_1Wiśnia

(5 / 5)

Skład: wiśnie (100 g wiśni zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyna.

 

Ciekawe…to jednak można zrobić dżem bez ,,dodatków specjalnych”?

Dodaj komentarz