Dania gotowe (Łowicz – polski producent)

packshot-fasolka-po-bretonsku-10-2013Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem

(2 / 5) – Gdzie dostępne?

Skład: fasola biała (41%), woda,boczek prasowany (6,2%) [boczek wieprzowy (85%), woda, białko sojowe, białko zwierzęce wieprzowe, błonnik pszenny, cytrusowy, lniany, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy], kiełbasa wieprzowa (5,7%) [mięso wieprzowe (80%), skórki wieprzowe (5%), woda, białko sojowe, białko zwierzęce wieprzowe, błonnik pszenny, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy], przecier z cebuli (4,7%), koncentrat pomidorowy (3,8%), mąka pszenna (zawiera gluten), skrobia kukurydziana modyfikowana, cukier, sól, przyprawy (zawierają: seler, gorczyce, soje) i zioła, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, aromat, ekstrakt drożdżowy (gluten z jęczmienia), ekstrakty przypraw.

packshot-flaki-po-zamojsku-10-2013Flaki po zamojsku

(0 / 5) – Gdzie dostępne?

Skład: woda, przedżołądki wołowe (21%), żołądki wieprzowe (14%), marchew (1,9%), koncentrat pomidorowy (1,7%), cebula (1,1%), pietruszka ( 1,0%), seler (0,8%), mąka pszenna, skrobia kukurydziana E1422, mieszanka przypraw (sól, naturalne przyprawy, susz warzywny, wzmacniacze smaku – E621, E635, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, cukier, aromaty drobiowe, tłuszcz drobiowy, tłuszcz palmowy utwardzony, suszony koncentrat cebuli, ekstrakt selera, barwniki: karmel amoniakalny, ryboflawiny), sól,przyprawy aromatyczno– smakowe. Składniki alergenne: gluten, soja, seler, laktoza z mleka, jaja.

packshot-flaki-w-rosole-10-2013Flaki w rosole

(0 / 5) – Gdzie dostępne?

Skład: woda, przedżołądki wołowe 35%, warzywa 8,8% ( marchew 4,4%, pietruszka 2,2%, seler 2,2%), skórki wieprzowe 2,2%, rosół wołowy (sól, maltodekstryna, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, skrobia kukurydziana, tłuszcz roślinny, ekstrakt wołowy (2,8%), syrop karmelowy, aromaty, koncentrat soku z cebuli (0,01%), ekstrakty drożdżowe, kurkuma, korzeń pietruszki, olej roślinny, glukoza, gałka muszkatołowa), sól,przyprawy aromatyczno-smakowe. Składniki alergenne: gluten, soja, seler.

packshot-golabki-NOWY-10-2013Gołąbki w sosie pomidorowym

(0 / 5) – Gdzie dostępne?

Skład: woda, kapusta biała (26%), farsz (24%) – (mięso wieprzowe (9%), ryż gotowany (9%), woda, białko pszenicy, mąka pszenna, sól, białko sojowe, stabilizatory – E450, E451, E452, przyprawy, wzmacniacze smaku – E621, E635,warzywa suszone w zmienionych proporcjach (marchew, cebula, pasternak, czosnek, liście selera, natka pietruszki, papryka, pomidory), cukier, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, aromaty), koncentrat pomidorowy (2,4%), marchew (2,3%), pietruszka (1,3%), cebula (1,3%), substancja zagęszczająca – E1422, seler (1%), cukier, oleje roślinne rafinowane nieutwardzone (palmowy i rzepakowy), emulgatory – E471, E472e, regulator kwasowości – E330, mąka pszenna, przyprawy, podgrzybek suszony (0,13%),aromaty (zawierają seler), naturalne preparaty aromatyczne, wzmacniacze smaku – E621, E635,warzywa suszone w zmienionych proporcjach (marchew, cebula, pasternak, czosnek, liście selera, natka pietruszki, papryka, pomidory), hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, białka mleka, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny utwardzony, glukoza.

packshot-klopsy-NOWY-10-2013Klopsy w sosie pomidorowym

(0 / 5) – Gdzie dostępne?

Skład: woda, klopsy 35% – [mięso wieprzowe 14,5%, mięso wołowe 7,8%, kasza manna (z pszenicy), woda, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, białko sojowe, sól, stabilizatory – E450, E451, E452, przyprawy, zioła i warzywa suszone w zmiennych proporcjach (cebula, cząber, czosnek , tymianek), aromaty, wzmacniacze smaku – E621, E627,E631], marchew 3,6%, koncentrat pomidorowy 2,8%, cebula, 2,1%, substancja zagęszczająca – E1422, cukier, sól, mąka pszenna, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, warzywa suszone (marchew, cebula, pasternak, liście selera, czosnek, natka pietruszki, papryka, pomidory), wzmacniacze smaku – E621, E635, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy (zawiera gluten), barwniki – E101, E160(c), E120, regulatory kwasowości – E330, E331, laktoza (z mleka), aromat.

packshot-pulpety-NOWY-10-2013Pulpety w sosie pomidorowym

(0 / 5) – Gdzie dostępne?

Skład: Woda, pulpety 35% – (mięso wieprzowe 26%, Kasza manna(z pszenicy), woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, stabilizatory – E450, E451, E452, sól, przyprawy, zioła i warzywa suszone w zmiennych proporcjach (kolendra, cebula, papryka czerwona, czosnek, bazylia, tymianek, jałowiec),wzmacniacz smaku- E621), marchew 4%, koncentrat pomidorowy 3,8%, pieczarki 2%, cebula 2%, substancja zagęszczająca – E1442, cukier, sól, tłuszcz wieprzowy, mąka pszenna, przyprawy, warzywa suszone (marchew, cebula, pasternak, liście selera, czosnek, natka pietruszki, papryka, pomidory), wzmacniacze smaku – E621, E635, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, barwnik – E101.


2 Replies to “Dania gotowe (Łowicz – polski producent)”

  1. gosha

    Fuu, powinni też to na czerwono zaznaczać na etykietach. Dlatego ja raczej nie jadam gotowych dań, a jeśli już to mam jedną sprawdzoną markę, Międzychód i wiem, że to produkt, którym się nie zawiodę. Dobrze, że coraz więcej zwraca się uwagę na skład 🙂

    • admin

      Nie sprawdziliśmy jeszcze wszystkich produktów Międzychód, ale wiemy na pewno, że Gołąbki tej firmy zawierają skrobię modyfikowaną. Wychodzi na to, że jednak niczego nie można być pewnym…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ważne

Proszę pamiętać, że informacje o składzie produktów, zawarte na naszej stronie są informacjami poglądowymi.

Skład produktów może się zmieniać według zaleceń producenta. Jesteśmy jedynie portalem o charakterze informacyjno -rozrywkowym.

Przed kupnem/spożyciem konkretnego produktu, należy przeczytać skład na jego etykiecie, bezpośrednio w sklepie.

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar