Ciasta (Delecta- polski producent)

41d5e671Pierniczki

(3 / 5)

Skład: mąka pszenna, cukier, cykoria prażona, przyprawy (cynamon, goździki, kolendra, pieprz czarny), proszek do pieczenia, (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), sól.

Gdyby nie substancje spulchniające, skład byłby całkiem sobie. Cykoria, dlatego, że prażona– uznawana jest za substancję potencjalnie rakotwórczą.

db0e23b6Ciasto kruche

(3,5 / 5)

Skład: mąka pszenna krupczatka 40%, mąka pszenna, cukier puder, cukier kryształ, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat, sól.

7c6d31b9Ciasto biszkopt

(0 / 5)

Skład: cukier kryształ, mąka pszenna tortowa 31%, skrobia pszenna, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromat.

W zasadzie nie ma chyba czego komentować…
4f110d35Babeczki na 1001 sposobów o smaku czekoladowym

(2 / 5)

Skład: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku 5,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia, czekolada 1% ((zawiera mleko), cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty.

1913ec94Babeczki na 1001 sposobów o smaku waniliowym

(0 / 5)

Skład: mąka pszenna, cukier, glukoza, skrobia pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, wanilia w proszku.

2841173eSernik błyskawiczny oryginalny

(0 / 5)

Skład: cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E471, E 472a, serwatka w proszku (z mleka), białka mleka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ser w proszku 1% (z mleka), aromat, barwnik: karoteny.

a8dc1719Sernik błyskawiczny jogurtowy

(0 / 5)

Skład: cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E471, E 472a, serwatka (z mleka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka mleka, ser w proszku 1% (z mleka), proszek jogurtowy 1% (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych), aromat, barwnik: karoteny.

b0cd3b0fDuża blacha ciasto czekoladowe

(1 / 5)

Skład: cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, kakao w proszku 5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mąka ryżowa (zawiera gluten), maltodekstryna, skrobia, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, sól, emulgatory: E 472b, E472a, syrop glukozowy, czekolada 0,3% ((zawiera mleko), cukier, masa kakaowa min. 46,7%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.

d11ad5d0Duża blacha ciasto jogurtowe

(0,5 / 5)

Skład: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, proszek jogurtowy 5,5% (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych), mąka ryżowa (zawiera gluten), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, maltodekstryna, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, aromat.

7bd2e984Duża blacha ciasto drożdżowe

(2,5 / 5)

Skład: mąka pszenna, cukier, drożdże piekarskie w proszku 3%, sól, emulgatory: E 472b, E 477, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, barwnik: karoteny.

Nie do końca wiem, co znajduje się pod pojęciem drożdży w proszku…Wiem natomiast, że w niektórych drożdżach w proszku znajdują się ‚dodatki’, dlatego należy być z tym ostrożnym.

60c569abDuża blacha ciasto kruche

(3,5 / 5)

Skład: mąka pszenna, cukier, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat.

39fb34ceDuża blacha piernik

(0 / 5)

Skład: mąka pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany, cykoria prażona, przyprawy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.

014b708aCiasto Karpatka

(3 / 5)

Skład: Ciasto: mąka pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, Krem: cukier, skrobia, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina

d4b50c64Ciasto krówka

(0 / 5)

Skład: ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat, krem: cukier, skrobie, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina, polewa: cukier, skrobia, mleko pełne w proszku, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat.

e28e0692Ciasto tiramisu

(0 / 5)

Skład: ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, krem: cukier, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory: E 471, E 472a; skrobia modyfikowana, białka mleka, ser mascarpone w proszku 2% (z mleka); substancja żelująca: karagen; stabilizator: mleczan wapnia; barwnik: karoteny; aromat.

f2fd399aCiasto Wuzetka

(0 / 5)

Skład: ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao w proszku 4,4% (o obniżonej zawartości tłuszczu); substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, krem: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: E 471, E 472a; mleko odtłuszczone w proszku, skrobia modyfikowana, żelatyna, białka mleka, aromat, barwniki: karoteny, polewa: cukier, kakao w proszku 9,2% (o obniżonej zawartości tłuszczu ); skrobia.

4c2466d6Babeczki nadziane budyniem, waniliowe

(0 / 5)

Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku 4,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); mąka ryżowa (zawiera gluten), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; czekolada 1% ((zawiera mleko) cukier, masa kakaowa min. 46%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, budyń: cukier, skrobia modyfikowana, mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory (E 471, E 472 a); substancja zagęszczająca: alginian sodu; białka mleka, sól, aromat, wanilia w proszku 0,1%; barwniki: kurkumina, annato.

6bbc90acBabeczki nadziane budyniem, czekoladowe

(0 / 5)

Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, glukoza, mąka ryżowa (zawiera gluten); mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromaty, budyń: cukier, skrobia modyfikowana, kakao w proszku 7,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, czekolada 4% ((zawiera mleko) cukier, masa kakaowa min. 46%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%); utwardzony tłuszcz roślinny, substancja zagęszczająca: alginian sodu; emulgatory (E 471, E 472a); aromaty, białka mleka, sól.

9970c540Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady

(0 / 5)

Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, glukoza, mąka ryżowa (zawiera gluten), mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, płatki czekolady (zawierają mleko): cukier, masa kakaowa min. 37%; tłuszcz kakaowy.

87f38ab6Tarta na 1001 sposobów na słodko

(3 / 5)

Skład: ciasto: mąka pszenna, cukier, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; aromat, fix do nadzienia: cukier, mąka pszenna, skrobia, skrobia modyfikowana, glukoza, aromat, barwnik: karoteny.

97def9daTarta na 1001 sposobów na słono

(3,5 / 5)

Skład: ciasto: mąka pszenna, skrobia, sól, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; glukoza, fix do nadzienia: mąka pszenna, skrobia, sól, przyprawy (gałka muszkatołowa, pieprz).

Dodaj komentarz